Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prijzen

1 behandeling - €14,95

Wat is Collageen?

Collageen is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de huid. Het is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong (stevig en soepel) te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels. De huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid.

Wat doen collageenlampen?

Uit collageenlampen komt zichtbaar rood licht (geen U.V.-straling of laser) met een speciale golflengte binnen het lichtspectrum. Dit wordt door de fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de synthese van collageen en elastinevezels, opgenomen. De celstofwisseling wordt hierdoor verhoogd. Dit proces stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastinevezels die nodig zijn om de structuur van de huid te behouden en te verbeteren. Collageen lichttherapie stopt het verouderingsproces en ondersteunt de huid haar stevigheid te behouden. De huid ziet er jonger en stralender uit dan ooit tevoren. In Zwitserland zijn in een wetenschappelijk onderzoek voor medisch verantwoorde anti-verouderingstherapieŽn bovenvermelde effecten van collageen lichttherapie op de huid aangetoond.

Hoe bereik ik effect?

Het heeft tijd nodig om de structuur van de huid te verbeteren. Een kuur op de collageenbank duurt ongeveer 10 weken. De behandelingsduur per sessie is 20 minuten met een frequentie van 2 - 3 maal per week. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn na gemiddeld 10 behandelingen veelal de eerste verbeteringen zichtbaar. Voor blijvend resultaat of ter preventie wordt een wekelijkse sessie geadviseerd. Collageen lichttherapie is geschikt voor elk huidtype, man en vrouw en elke leeftijd.