Prijzen

15 minuten - € 9,95
30 minuten - € 14,95Fish Spa Tiel

U kunt bij ons terecht voor een ontspannende Garra Rufa Fish Spa behandeling. Dit is een natuurlijke huidpeeling door Garra Rufa visjes. Ervaar de sensatie van honderden visjes die aan uw voeten sabbelen. In het begin kietelt het een beetje, maar u zult al snel merken dat het gesabbel van de visjes aanvoelt als een zacht strelende massage. Een Garra Rufa Fish Spa behandeling is verzorgend, ontspannend en fun! De bijzondere combinatie tussen mens en dier maakt deze huidbehandeling tot een unieke belevenis en onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Garra Rufa visjes

De Garra Rufa visjes (= Latijnse benaming voor een karperachtig soort visje), worden ook wel "Knabbelvis", "Pedivis", "Dr. Fish" of "Kangalvis" genoemd en komen voor in de thermale wateren rondom de stad Kangal in Turkije, in Iran, SyriŽ en Irak. In deze landen is de heilzame werking van de Garra Rufa visjes al sinds oudsher bekend en wordt vooral gebruikt ter behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. In de thermale wateren rondom de Turkse stad Kangal bevinden zich tal van kuuroorden met visbaden waar jaarlijks duizenden mensen naar toe reizen om verschillende huidaandoeningen te laten behandelen. De laatste jaren begint de behandeling met de Garra Rufa visjes ook door te dringen tot andere landen en wordt voornamelijk cosmetisch toegepast.

In onze Fish Spa's wordt gebruik gemaakt van de originele Kangal Garra Rufa visjes. De Garra Rufa visjes zijn voorzien van een certificaat van echtheid.

De behandeling

Garra Rufa visjes hebben geen tanden. Tijdens een behandeling zuigen de visjes de dode huidcellen af van de opperhuid, maar laten daarbij de onderliggende huid met rust. De visjes zorgen zo voor een natuurlijke huidpeeling. Tijdens het verwijderen van de dode huidcellen scheiden de Garra Rufa visjes een enzym af dat een vitaliserende en geneeskrachtige werking heeft op de onderliggende huid. De huiddeling wordt gestimuleerd en de nieuwe huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen. De micro gepulste zuigkracht van de Garra Rufa visjes veroorzaakt een heerlijk ontspannen massage. Dit stimuleert de acupunctuurpunten waarbij de bloedsomloop wordt geactiveerd en stress het lichaam verlaat. Na de behandeling voelt de huid zijde zacht en vitaal aan. De combinatie van deze factoren werkt heerlijk ontspannend op lichaam en geest.

HygiŽne

HygiŽne staat hoog bij ons in het vaandel. Dagelijks wordt de kwaliteit van het water gecontroleerd. Het water in de spa's wordt middels een pomp en filter 8x per uur ververst. Er is 24 uur per dag sprake van hoogwaardige mechanische en biologische filtratie. De spa's zijn voorzien van professionele waterfilters en reinigingssystemen met ozon filtratie. Eventuele schadelijke bacteriŽn en ziektekiemen worden hierdoor gedood. Op deze manier wordt gezorgd voor de gezondheid van onze gasten en van onze vissen.

Om de kwaliteit van de Garra Rufa Fish Spa behandeling, hygiŽne en de levensduur van de vissen te waarborgen, lassen we tussen elke behandeling 15 minuten pauze in, zodat het water een aantal keren compleet kan worden gezuiverd.

Daarnaast heeft elke gast zijn/haar eigen spa met eigen water en visjes. Wij beschikken over twee individuele spa's.

Voorzorgsmaatregelen

 • Gebruik op de dag van de behandeling geen huidolie, zalf of crŤmes, anders bestaat de mogelijkheid dat de vissen u mijden en/of ziek worden.
 • Advies is om de benen niet binnen 24 uur voor de behandeling te scheren.
 • Er dient geen vers aangebrachte nagellak op de teennagels aanwezig te zijn. Graag ook niet kort van tevoren nagellak van de teennagels verwijderen. Het is namelijk mogelijk dat er restjes remover achterblijven en dit is giftig voor de vissen.
 • Voordat u gebruik maakt van de Garra Rufa Fish Spa behandeling reinigt en desinfecteert u uw voeten. Speciale doekjes hiervoor zijn bij ons aanwezig.
 • Uw voeten worden gecontroleerd op wondjes, infecties en eventuele schimmels.
 • Kleine open wondjes dienen te worden afgeplakt met een waterdichte pleister. Diepere open wonden worden niet toegelaten in de Garra Rufa Fish Spa.
 • Grotere wonden dienen eerst te genezen voordat u een Garra Rufa Fish Spa behandeling kan ondergaan.
 • Zwemmerseczeem en andere schimmelinfecties aan voeten zijn mogelijk overdraagbaar. Een Garra Rufa Fish Spa behandeling is daarom voor mensen met deze klachten helaas niet geschikt. Na behandeling/herstel van uw infecties, bent u van harte welkom voor een Garra Rufa Fish Spa behandeling.
 • Om Mycosenagels (in de volksmond 'kalknagels' genoemd) dient een plastic hoesje te worden geschoven zodat de nagels niet in contact komen met het water in de spa. De plastic hoesjes zijn in onze Fish Spa verkrijgbaar.
 • Indien u gezondheidsproblemen heeft of recent heeft gehad en/of indien u sterk werkende medicijnen gebruikt of recent heeft gebruikt, verzoeken wij u dit aan ons door te geven. De vissen kunnen hier ziek van worden.
 • Voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals diabetici en mensen die een chemotherapie krijgen, geldt het advies om de Garra Rufa Fish Spa behandeling niet te ondergaan.
 • Heeft u een nieuwe tatoeage? Zorg ervoor dat de huid eerst mooi is genezen voordat u gebruik kunt maken van de Garra Rufa Fish Spa.
 • Wij raden u aan op de dag van de behandeling ruimzittende kleding te dragen waarvan de broekspijpen gemakkelijk op te stropen zijn.
 • Na de Garra Rufa Fish Spa behandeling is het raadzaam de nieuwe huid in te smeren met een voedende crŤme/bodylotion, om uw huid soepel te houden.
 • Het is niet toegestaan om tijdens gebruik van de Garra Rufa Fish Spa behandeling uw handen in het water te steken.
 • Kinderen t/m 12 jaar zijn verplicht te komen onder begeleiding van een volwassene.
 • Roken is niet toegestaan.